logo_gastrobarmaximaal_example

Onze Filosofie

Seizoensgebondenheid en ondersteuning van onze lokale gemeenschap staan centraal in de filosofie van Maximaal. Wij zijn gepassioneerd door koken met lokale, seizoensgebonden ingrediënten en houden ervan hoe deze tot nieuwe gerechten kunnen inspireren. Niet alleen verbeteren verse, seizoensgebonden ingrediënten de smaak, ze zijn ook geweldig voor u en hun consumptie minimaliseert de impact op het milieu.

Gastrobar-Maximaal

Eind 2016 hebben Peter, Karin en Irene de exploitatie overgenomen van de toenmalige Societeit Maximaal. Wij hebben een doorstart gemaakt naar een nieuw restaurant met een nieuwe formule: Gastrobar Maximaal. Irene Christoffel staat sinds juli 2019 aan het roer van Gastrobar Maximaal. Samen met Lucas, Falco en Lionel is het restaurant naar een hoger culinair niveau getild.

Het Team

Irene is letterlijk opgegroeid midden in de horeca, was altijd te vinden in het restaurant van haar ouders en het was niet gek dat ze ook haar opleiding daarin ging volgen. Ze heeft zelfs al eerder in Buren gewerkt, namelijk bij De Gravin van Buren in 1992, destijds in bezit van 1 Michelinster. Samen met haar ouders het toenmalige Societeit Maximaal gestart in 2016 en sinds 1 juli 2019 samen met Lucas voortgezet als Gastrobar Maximaal. Karin is nog 1 of 2 dagen te vinden in de keuken bij Maximaal.

Lucas heeft de studie voor Automotive Engineer gevolgd maar de appel valt niet ver van de boom, want door verschillende bijbaantjes in de horeca tijdens zijn studie waaronder bij Sterrenrestaurant De Kromme Dissel waar hij bijna 3 jaar is opgeleid door sommelier Ronnie Brouwer heeft er toegeleid dat hij nu samen met zijn moeder Irene Gastrobar Maximaal runt. Met zijn kennis van wijnen zorgt hij voor de perfecte combinaties.

Falco is sinds 1 januari 2020 in ons team gekomen en met zijn achtergrond door ervaring bij verschillende gerenomeerde bedrijven zoals onder andere Aan de Poel in Amstelveen, La Provence in Driebergen, maar last but not least De Kromme Dissel, waar hij Lucas heeft leren kennen en 2 jaar mee samen heeft gewerkt. Falco heeft na zijn opleiding ook nog de Cas Spijkers academie gevolgt en met al deze kennis al diverse mooie menu’s samengesteld waarmee we onze gasten hebben kunnen verassen!

Lionel is sinds 1 september 2020 in ons team gekomen - na andere vakgebieden, ICT, sales en docent op 21 jarige leeftijd toch besloten zijn jongens droom achterna te gaan. Namelijk kok worden!
Koks opleiding in 3 niveaus doorlopen op het CCB onder leiding van sterrenchef Joshua Jaring. Waarna next level pattiserie opleiding onder leiding van Jeroen Goossens en kaascursus van Betty Koster.
Momenteel bezig met de eerste HBO koksopleiding van nederland genaamt culinary professional op HBO Drechtenstede en daarnaast 4 dagen per week te vinden in onze keuken!

Locatie

Buren mag zich Oranjestad noemen, vanwege de band met de koninklijke familie. Willem van Oranje trouwde namelijk in 1551 met Anna van Buren. Koningin Maxima en Koning Willem-Alexander zijn hierdoor gravin en graaf van Buren.

Maar Buren biedt nog veel meer dan de band met het koningshuis, graag nemen we u mee in de rijke geschiedenis van Buren en prachtige omgeving van deze historische stad in de Betuwe.

"Buren zal men beste goede wezen"

Arnold van EgmondHertog van Buren (1435)

In 1435 begon hertog Arnold van Egmont met het beleg van Buren, de stad werd ingenomen en heer Willem van Buren werd verdreven, dit omdat hij zich tot vijand van de hertog had uitgesproken in 1418. De hertog was zo ingenomen met zijn verovering, dat hij deze befaamde uitspraak deed; Buuren zal men beste goede wezen, echter zou ironisch genoeg de Hertog in 1465 door zijn eigen zoon gevangen zijn genomen en naar Buren zijn overgebracht waar hij 6 jaar in gevangenschap zou leven